Nevazator.ro

Informações:

Synopsis

Locul în care se v?d nev?z?torii!

Episodes

 • Conectarea la distanţă cu un computer care rulează NVDA screen reader

  06/07/2021 Duration: 19min

  Probabil că mulţi dintre dvs aţi avut ocazia fie să ajutaţi pe cineva cu tehnologia, fie să fiţi ajutaţi cu tehnologia în diferite circumstanţe. Astăzi vreau să fac o mică demonstraţie a felului cum ne putem conecta la distanţă la computerul altcuiva care foloseşte cititorul de ecran NVDA, atunci cînd e nevoie să facem schimbări… Continuă lectura Conectarea la distanţă cu un computer care rulează NVDA screen reader The post Conectarea la distanţă cu un computer care rulează NVDA screen reader first appeared on Nevazator.ro.

 • What’sApp vine cu actualizări noi în versiune desktop de Mac și Windows iar Jaws are și el îmbunătățiri

  25/05/2021 Duration: 33min

  Așa cum v-am obișnuit vin cu noi informații despre noutăți în accesibilitate, iar astăzi e rândul celor de la WhatsApp să vină cu actualizări pentru versiunea de Mac și Windows 10, astfel că la momentul de față se poate folosi mulțumitor cu un cititor de ecran ca VoiceOver în Mac sau Jaws în Windows. Se… Continuă lectura What’sApp vine cu actualizări noi în versiune desktop de Mac și Windows iar Jaws are și el îmbunătățiri The post What’sApp vine cu actualizări noi în versiune desktop de Mac și Windows iar Jaws are și el îmbunătățiri first appeared on Nevazator.ro.

 • Gestionarea fișierelor de copiat și mutat în Mac cu VoiceOver

  16/05/2021 Duration: 08min

  Salutare prieteni .. Am primit o solicitare de mai multă vreme pentru a face un tutorial despre copierea mutarea și selectarea fișierelor pe sărite în computerul Mac atunci când folosim cititorul de ecran VoiceOver. Așadar dacă sunteți fericitul posesor al unui Mac și sunteți obligat să folosiți un cititor de ecran ca VoiceOver atunci acest… Continuă lectura Gestionarea fișierelor de copiat și mutat în Mac cu VoiceOver The post Gestionarea fișierelor de copiat și mutat în Mac cu VoiceOver first appeared on Nevazator.ro.

 • Cum să creezi scurtături pentru cele mai folosite site-uri pe care le vizitezi

  09/05/2021 Duration: 07min

  Salutare tuturor. Astăzi m-am gândit să vă arăt cât de simplu vă puteți crea o scurtătură către un site fără bookmark-uri greu de gestionat, fără să fiți mereu în browserul potrivit, ci pur și simplu o scurtătură ca cele din desktop pe care dați Enter și vă va duce direct la site-ul setat în ea.… Continuă lectura Cum să creezi scurtături pentru cele mai folosite site-uri pe care le vizitezi The post Cum să creezi scurtături pentru cele mai folosite site-uri pe care le vizitezi first appeared on Nevazator.ro.

 • Rezumatul lansării produselor Apple din Aprilie 2021

  20/04/2021 Duration: 08min

  Mă aliniez şi eu multor altor blogări şi podcastări şi rezum evenimentul Apple de astăzi, şi aduc de asemenea câteva comentarii legat de acesta, şi noile produse prezentate. Ce ziceţi?Vă alăturaţi mie cu ceva comentarii? Ce v-aţi dori din toate aceste bunătăţi sau de fapt ce a-ţi cumpăra, căci de dorit probabil ni le dorim… Continuă lectura Rezumatul lansării produselor Apple din Aprilie 2021 The post Rezumatul lansării produselor Apple din Aprilie 2021 first appeared on Nevazator.ro.

 • club House, noua rețea în vogă pentru nevăzători și nu numai

  16/04/2021 Duration: 18min

  Salutare dragi prieteni și bun venit la un nou episod de podcast Nevăzător.ro. Astăzi vreau să vă spun în mare câte ceva despre o nouă rețea socială care a devenit foarte în vogă, atât de tare încât a determinat jucători grei din social media, ca twitter și Spotify să copieze oarecum ideea celor de la… Continuă lectura club House, noua rețea în vogă pentru nevăzători și nu numai The post club House, noua rețea în vogă pentru nevăzători și nu numai first appeared on Nevazator.ro.

 • Conectarea unui display Braille la iPad

  21/03/2021 Duration: 17min

  Salutare prieteni, și bine v-am găsit la un mic tutorial și demonstrație unică în România. Eu unul nu am mai văzut până acum vreun tutorial de acest gen în limba română. Am primit ca donație din partea unui om de bine un display Braille BI40 din seria Brailliant de la Humanware. Puteți găsi site-ul lor… Continue reading Conectarea unui display Braille la iPad The post Conectarea unui display Braille la iPad first appeared on Nevazator.ro.

 • Cum se descurcă un nevăzător în bucătărie

  06/03/2021 Duration: 59min

  Promisesem mai multor persoane de-a lungul timpului că voi înregistra un episod de podcast cu felul cum mă descurc în bucătărie ca nevăzător. Nu sunt un expert în domeniu nici pe departe, dar cred că având în casă ingredientele necesare aș putea găti destule feluri de mâncare încât să nu mă plictisesc de ele pentru… Continue reading Cum se descurcă un nevăzător în bucătărie The post Cum se descurcă un nevăzător în bucătărie first appeared on Nevazator.ro.

 • Noi gesturi în Talkback cu Android 11

  03/02/2021 Duration: 07min

  Probabil că fiecare a auzit de o vreme de faptul că Google vrea să implementeze în Talkback gesturi de navigare după modelul celor de la Apple, adică gesturi multiple sau ca să fiu mai exact gesturi cu mai multe degete, dublu sau triplu tap și așa mai departe. Ele vor lucra destul de bine inclusiv… Continue reading Noi gesturi în Talkback cu Android 11 The post Noi gesturi în Talkback cu Android 11 first appeared on Nevazator.ro.

 • Tastatura Logitech K480 și navigarea pe iPhone cu Voiceover

  20/01/2021 Duration: 29min

  Salutare dragi prieteni și bine v-am regăsit la un nou tutorial nevazator.ro. Astăzi o să vă arăt cum se navighează pe iPhone folosind o tastatură externă, în cazul de față fiind vorba de Logitech K480. Deși am mai realizat un episod cu ceva vreme în urmă despre navigarea cu o tastatură bluetooth de data asta… Continue reading Tastatura Logitech K480 și navigarea pe iPhone cu Voiceover The post Tastatura Logitech K480 și navigarea pe iPhone cu Voiceover first appeared on Nevazator.ro.