Synopsis

Digitalsnack är en podcast om digitala och sociala medier. Vi som pratar i podden är Cecilia Victoria Åslund & Jenni Laapotti, social mediestrateger på Digitalsnack - Social MediebyråDigitalsnack sponsras av Almi Företagspartner Värmland

Episodes

 • Så får du ökad synlighet med SMO (social media optimization)

  Så får du ökad synlighet med SMO (social media optimization)

  28/04/2020 Duration: 36min

  Gör dig sökbar med SMO (social media optimization! Det blir allt vanligare att använder sociala medier för att söka efter information. Detta märks tydligt då YouTube har blivit världens näst största sökmotor. Om du tänker efter, har du säkert letat öppettider till din lokala restaurang genom Facebook, eller kanske letat reseinspiration genom Instagrams platstaggar? Ja, du förstår nog redan nu varför SMO är så viktigt att ha koll på. I detta avsnittet av Digitalsnack podcast pratar vi om: ✨Varför SMO är så viktigt ✨Steg för steg hur du kommer igång med din sökmotoroptimering på sociala medier ✨Hur du optimerar din synlighet på sociala medier via sök, profil, hashtags, platser, taggningar och bilder på Sociala medier

 • Så skapar du en kanal på YouTube

  Så skapar du en kanal på YouTube

  14/04/2020 Duration: 27min

  I detta avsnittet möter Digitalsnack-podden David Jurelius från konsultbyrån Roy. David har skapat två stora Youtubekanaler, Fun Fun Function & DevTips med hundratusentals följare där han delar med sig av tekniktips inom Google Analytics. Sedan 2015 har David byggt upp stora communityn på Youtube och nu delar han med sig av sina bästa tips för att lyckas på kanalen. I avsnittet pratar vi om: - Hur går man tillväga - Vad man behöver för utrustning - Hur du skapar en bra Thumbnail - Hur ofta behöver du publicera David delar dessutom med sig av sina bästa tips för att komma igång med Youtube idag.

 • Kriskommunikation, Covid-19 och sociala medier

  Kriskommunikation, Covid-19 och sociala medier

  30/03/2020 Duration: 28min

  Just nu råder en helt helt unik situation i Sverige och i Världen. Aldrig tidigare har så många påverkats av ett virus som Covid-19. Av just denna anledning kommer denna podden intervjua kriskommunikatören Maria Niemi kring: - Vad kan/ska vi kommunicera just nu i våra sociala medie kanaler? - Är det ok att köra business as usual? - Vad gör vi med våra pågående kampanjer i sociala medier? - Hur kan vi använda sociala medier för att sprida glädje, värme och hopp? - Hur står vi emot kritiska röster som hopar sig och fördömer på sociala medier?

 • Medarbetarna - därför ska dom ta plats i sociala medier

  Medarbetarna - därför ska dom ta plats i sociala medier

  17/03/2020 Duration: 36min

  Företag och varumärken blir mindre relevant och företagets ambassadörer, medarbetare, grundare och chefer mer intressant. Vad vore Tesla utan Elon Musk och Apple utan Steve Jobs? I detta poddavsnittet pratar vi om varför individen är företagets nya stjärna i sociala medier och hur företag skapar fördelar med detta nya sätt att kommunicera!

 • Så jobbar Livrustkammaren med sin unika tonalitet

  Så jobbar Livrustkammaren med sin unika tonalitet

  03/03/2020 Duration: 26min

  Livrustkammaren gör succé som Sveriges historiebästis på sociala medier. I den podcast får ni en inblick i hur de jobbar, tänker och planerar sitt magiska innehåll på Facebook och Instagram. På bloggen hittar ni även "best-of". Digitalsnacks favoriter från Livrustkammarens sociala medier. Kolla här

 • Så lyckas du med Instagram Highlights

  Så lyckas du med Instagram Highlights

  18/02/2020 Duration: 29min

  I detta avsnittet pratar vi om hur man skapar en bra strategi för sina Instagram Highlights! Vi ber om ursäkt för ett lite "burkigt" ljud på Jennis röst då denna podd spelades in via Skype.

 • LinkedIn-experten Linda Björck gästar Digitalsnack

  LinkedIn-experten Linda Björck gästar Digitalsnack

  05/02/2020 Duration: 34min

  I detta avsnittet gästas vi av LinkedIn-experten Linda Björck! Vi får en insikt på nya kommande funktioner till LinkedIn samt hur man skapar affärsnytta med sitt "LinkedInnande". Perfekt avsnitt för er som funnits på LinkedIn en tid men som undrar "vad gör jag nu". Hitta länkarna från avsnittet på vår blogg: Reata gärna vår podd om du gillar den

 • Så lyckas du med Facebook grupper

  Så lyckas du med Facebook grupper

  21/01/2020 Duration: 14min

  Allt fler lämnar scrollflödet på Facebook och engagerar sig allt mer i stängda grupper. I detta poddavsnitt gästas vi av Nathalie Eriksson som är expert på att bygga communities på Facebook. I Digitalsnackpodden delar hon med sig av hennes bästa tips kring: - Varför en grupp och inte en sida? - Hur får man en grupp att växa? - Hur får man en grupp att bli självständig? - Hur ska man marknadsföra sig i grupper?

 • Så lyckas du med sociala medier 2020

  Så lyckas du med sociala medier 2020

  07/01/2020 Duration: 41min

  I årets första avsnitt får du flera tips på hur du kan skapa bättre effekt i sociala medier under 2020. - Skapa en nulägesanalys och få värdefull data från tidigare aktiviteter - Förstå hur man uppnår effekt i sociala medier - Hur ambassadörer är det nya sättet att kommunicera företag och organisationers varumärke Vi går även igenom nya begrepp som microdelningar, SMO samt nya sociala medier att hålla koll på under 2020.

 • Årets största social medienyheter

  Årets största social medienyheter

  10/12/2019 Duration: 43min

  I detta avsnittet gör vi en tillbakablick på årets största nyheter och uppdateringar och berättar hur dessa kommer påverka ditt företags närvaro i sociala medier under nästa år.

 • Vad är grejen med TikTok?

  Vad är grejen med TikTok?

  12/11/2019 Duration: 12min

  Vad är grejen med TikTok? by Cecilia & Jenni

 • Allt du behöver veta om UGC (user generated content)

  Allt du behöver veta om UGC (user generated content)

  29/10/2019 Duration: 23min

  Allt du behöver veta om UGC (user generated content) by Cecilia & Jenni

 • Svenskarna och sociala medier 2019

  Svenskarna och sociala medier 2019

  15/10/2019 Duration: 18min

  Nu är äntligen årets statistikbibel för oss som jobbar inom kommunikation här! I detta avsnittet gästas vi av Internetstiftelsens digitala strateg Måns Jonasson och pratar om Svenskarna och sociala medier 2019.

 • Blogg, sökmotoroptimering och sociala medier - det här behöver du veta

  Blogg, sökmotoroptimering och sociala medier - det här behöver du veta

  01/10/2019 Duration: 22min

  En bild säger mer än tusen ord. Men! Ord för dina följare att reagera, interagera och konvertera. I detta podcast-avsnittet pratar vi om ordets makt (och sökmotoroptimering) gällande blogg. Bloggen är ett viktigt redskap för att lyckas med sociala medier. Har ni inte idag en blogg eller nyhetsflöde på er webbsida så är det dags att skaffa! Lyssna på fler frödelar i avsnittet

 • Så hittar väljer du rätt influencers

  Så hittar & väljer du rätt influencers

  17/09/2019 Duration: 34min

  I veckans avsnitt av Digitalsnack podcast fokuserar vi på ett av de ämnen vi får mest frågor om: influencer marketing. Tidigt i somras åkte vi upp till Stockholm för att träffa en riktig expert på området. I avsnittet intervjuar vi Sanna Persson, som jobbar som marketing manager på Cure Media. Cure Media är en Influencer Marketing-byrå som hjälper annonsörer världen över att hitta rätt influencers i sociala medier. De har över 10 000 genomförda influencer-samarbeten och hjälper till med idé, koncept, genomförande och uppföljning/rapportering. Vi vet om att det är många som tycker det är svårt att veta vilken typ av influencers man ska jobba med, och hur man gör för att faktiskt hitta dessa influencers. Det och mycket mer om influencer marketing får du reda på i det här avsnittet!

 • Så håller du igång kreativiteten när det roliga blivit ett jobb

  Så håller du igång kreativiteten när det roliga blivit ett jobb

  03/09/2019 Duration: 27min

  Att uppdatera sociala medier flera gånger varje vecka, månad efter månad och år efter år. Det kräver mängder med inspiration, motivation och disciplin. Och vad händer när det roliga social medieskapandet blivit ett jobb... på beställning? I detta avsnitt ger vi er tips på hur ni håller inspirationen och motivationen igång för att skapa förstklassigt innehåll för sociala medier.

 • Så lyckas du med sociala medier för B2B

  Så lyckas du med sociala medier för B2B

  11/06/2019 Duration: 24min

  I veckans avsnitt av Digitalsnack podcast pratar vi om sociala medier för B2B, det vill säga Business to Business. När ditt företag eller din verksamhet inte riktar sig direkt till konsumenter (B2C) utan istället till andra företag, så är strategin för sociala medier annorlunda. Det viktigaste är såklart att veta varför ditt företag är på sociala medier: är ni där för att sälja er produkt eller tjänst, vill ni "bara" bygga varumärke eller vill ni jobba med rekrytering? Här ger vi våra 6 steg för hur du lyckas med B2B på sociala medier!

 • Microsoft: Så funkar AI och sociala medier

  Microsoft: Så funkar AI och sociala medier

  28/05/2019 Duration: 33min

  I detta avsnitt av Digitalsnack-podden gästas vi av Joakim Åström som är Cloud Solution Architect inom data och AI på Microsoft Customer Success Unit. I podden kommer du lära dig: ✔️Vad är Artificiell intelligens? Förklarat på ett enkelt sätt av en superexpert ✔️Vad kan företag använda AI till? ✔️Fördelar att använda AI-teknik som företag ✔️Hur skapar man en bot för Facebook Messenger? ✔️Vilken kompetens behöver jag? ✔️Hur ser framtiden ut gällande Artificiell intelligens?

 • Influencer marketing med Linda Hörnfeldt

  Influencer marketing med Linda Hörnfeldt

  14/05/2019 Duration: 22min

  I veckans avsnitt träffar vi Linda Hörnfeldt, Sveriges egen guru inom influencer marketing! Vi får ofta in frågor om vad man som företag måste tänka på när man jobbar med influencer marketing, så vi tog hjälp av en expert. Linda är grundare och f.d. VD för Influencers of Sweden, Sveriges intresseorganisation för social media influencers. Vi pratar bl.a. om vad man som företag ska tänka på för att komma igång med influencer marketing, vilka lagar som finns och självklart allas vårt favoritämne: skatteregler. Trevlig lyssning!

 • Så jobbar Volvo Group med sociala medier

  Så jobbar Volvo Group med sociala medier

  30/04/2019 Duration: 23min

  I den här veckans avsnitt har vi åkt hela vägen till Göteborg för att intervjua Peter Aspengren, social media manager på Volvo Group. Under koncernen Volvo Group samsas massor med olika varumärken. Totalt är de på 190 marknader (!) globalt och har ca 100 000 medarbetare jorden runt. Det blir mycket fokus på Business to business (B2B) och hur man kan skapa en enhetlig bild utåt för en så stor koncern med massor av varumärken. Vi pratar till exempel om marknadsföring mot företag, hur man rekryterar med hjälp av sociala medier och hur deras kommunikationsavdelning ser ut.

page 1 from 5