Matprats Podcast Om Mat

Informações:

Synopsis

I MatPrats nye podcastserie møter du barndomskompisene Erlend og Øistein i det de prøver seg på nye oppskrifter for aller første gang. Ta med deg gutta på kjøkkenet. Lær mer om maten du lager og råvarene du bruker. Oppskriftene finner du på MatPrat.no.

Episodes

 • Episode 21 - Koreansk BBQ

  10/06/2021 Duration: 21min

  Smaker fra det asiatiske kjøkken er perfekt i sommervarmen, friskt, med litt sting og masse smak! Koreansk BBQ bør du absolutt prøve ut; Bulgogi er en favoritt - deilig marinert kjøtt og friske grønnsaker. Til koreansk grillmat må du selvfølgelig ha kimchi, og du kan lage både kimchipannekaker og kimchimajones.

 • Episode 20 – Saftig burger på grillen

  27/05/2021 Duration: 24min

  Det er tid for sommer, grill og hamburger! MatPrat-ekspertene deler sine burgerfavoritter – og frister med glasert rødløk, baconmarmelade, kyllingburger, og en deilig fargerik rødbetburger.

 • Episode 19 - Perfekt Pavlova

  11/05/2021 Duration: 22min

  Den er sprø utenpå og deilig seig inni – og toppet med fløyelsmyk eggekrem og søte bær. Vi snakker selvfølgelig om Pavlova, kakefavoritten til 17. mai. MatPrat-ekspertene forteller deg hvordan du får marengsbunnen helt perfekt, og frister med smaker som smash, lakris og salt karamell.

 • Episode 18 - Tapas du vil elske

  29/04/2021 Duration: 13min

  I denne episoden gir Cecilie deg enkle tips til hvordan du kan løfte tapasbordet til nye høyder. Med et overdådig charcuterie som ser (og høres) like godt ut som det smaker, focaccia på grillen, og aioli i mange ulike varianter, får tapasbordet den kjærligheten det fortjener.

 • Episode 17 - Ravioli – hjemmelaget pasta

  15/04/2021 Duration: 23min

  Dette er sendingen for deg som vil en tur til pastahimmelen. For i dag byr MatPrat-ekspertene på to varianter av hjemmelaget ravioli. Den ene er fylt med oksehaler, sopp og sjalottløk og serveres med nydelig kraft. Den andre fyller du med røkelaks, spinat og serverer med deilig nøttebrunt smør.

 • Episode 16 - Meze med grillet lammelår

  29/03/2021 Duration: 15min

  Den klassiske lammesteken er kanskje det mange forbinder med påske, men i denne episoden skal vi spice opp påskelammet litt, så vi drar fram grillen for våren og serverer meze. Med baba ganoush, kardemommeris og krydret gulrotsalat som tilbehør, blir smaksløkene virkelig sparket ut av vinterdvalen.

 • Episode 15 - Perfekt Pizzadeig Med Polish

  18/03/2021 Duration: 27min

  I denne episoden forklarer Anette hemmeligheten bak den perfekte pizzadeigen. Trinn for trinn lærer du å lage en polish, som tilsettes deigen. Med god tid og en app får du en luftig og sprø pizza, himmelsk på smak. For deg som vil ha en raskere løsning, byr Therese på eltefri pizzadeig.

 • Episode 14 - Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

  04/03/2021 Duration: 19min

  Sprøtt utenpå, mørt og juicy inni – skal du imponere eller trenger noe skikkelig kosemat, er det vel ingenting bedre enn en frityrstekt godbit? MatPrat-kokkene Anette og Cecilie gir deg de tipsene du trenger for å fikse teknikkene fritering og panering som en proff, og du kommer til å få lyst på noe du kanskje ikke har hørt om før – nemlig de japanske fristelsene tonkatsu og katsudon.

 • Episode 13 - Taco 2.0 med birria tacos og carnitas

  18/02/2021 Duration: 18min

  Saftig langtidskokt oksekjøtt med chili og spisskummen er den nye hotte taco-trenden. Vi lærer deg å lage Birria Taco. Og på tre timer kan du trylle nakkekoteletter om til deilige carnitas og fredagskvelden er i boks. Vi byr også på våre topp to tilbehør til den litt mer fancy tacoen.

 • Episode 12 - Reinsdyrkjøtt – helt vilt godt

  04/02/2021 Duration: 26min

  Mørt, smakfullt og helt vilt godt – reinsdyrkjøtt er noe av det beste norsk natur har å by på. Hva med en saftig reinsdyrbiff med pastinakkpuré og nøttesmør? Eller en bao med glasert reinsdyrskav og sylta grønnsaker? Det er kanskje ikke så ofte du lager noe med reinsdyrkjøtt, men det kan komme til å endre seg nå, for i denne episoden får du MatPrat-kokkenes aller beste tips til hvordan du lykkes med reinsdyrkjøtt hjemme på kjøkkenet – både til hverdags og fest.

 • Episode 11 - Sunn Start På Året + Lytterspørsmål

  21/01/2021 Duration: 43min

  Hvordan går jeg ned i vekt fort? Hva skal jeg spise for å føle meg mett? Og er det bra å faste? Ekspertene svarer på spørsmål dere har sendt inn. Og bowls med søtpotet og grønnkål, spinatwraps med kylling og ferske vårruller med suovas gir deg en sunn kickstart på året.

 • Episode 10 - Fra Rester Til Digge Retter

  07/01/2021 Duration: 34min

  Mac’n cheese-muffins, crunchy krutonger og italienske klassikere som ribollita og panzanella – visste du at du kan lage alt dette av matrester? Restene fra i går kan bli til en enda bedre middag i dag, alt du trenger er noen gode tips, og det får du i denne episoden av MatPrat-podden.

 • Episode 9 - O Julemat Med Din Glede

  17/12/2020 Duration: 35min

  Saftig ribbe som har en glaze med stjerneanis, sitrongress og kanel. Røkt pinnekjøtt med søtlig barbecuesaus med litt sting. Det er snart tid for julemiddagen, vi byr på nye varianter, men også klassikere. Og vet du ikke hvordan du får svoren sprø, eller karamellpuddingen perfekt, så vet du det i løpet av MatPrat-podden.

 • Episode 8 - Julestemning På En Halvtime

  03/12/2020 Duration: 31min

  Endelig er det desember! Vi kjører maks julestemning med den beste oppskriften på seige fløtekarameller, superdigge julekaker og den perfekte glasuren til pepperkakene dine. Og hvor mange julefilmer har Anette egentlig sett så langt? I denne episoden skal vi sørge for at du får skikkelig julestemning.

 • Episode 7 - Trøstemat Og Cravings

  19/11/2020 Duration: 29min

  Hva er den ultimate trøstematen? Du vet den du spiser når du har hatt verdens kjipeste dag, det bare regner eller du rett og slett trenger litt trøst og kos? Vi skal lære å lage Gyoza, den japanske varianten av dumplings, som både dampes og stekes. Og en curry med kylling, nudler, peanøttsmør og chili. Og klassikeren som går veldig fort å lage, smørstekt toast med masse smelta ost og andre godsaker inni. Vi får også svar på hvorfor vi craver det som er søtt, salt og fett.

 • Episode 6 - Suppe Med Tre Teknikker

  05/11/2020 Duration: 34min

  Lyst på en ertesuppe med grønn curry og kokosmelk, en mettende blomkålsuppe eller en herlig ramen som du koker på hjemmelaget kraft? I denne episoden forteller MatPrat-kokkene deg hvilke tre teknikker du kan bruke til å lage supper i nesten alle varianter.

 • Episode 5 - Fristende Frokost

  22/10/2020 Duration: 35min

  Instagram bugner med frokost-trender og vi lærer deg å lage de aller diggeste. En saftig egg-slut i brioche med sprøstekt bacon og cheddarost. En mettende smoothiebowl med grønnkål, ingefær, mango, toppa med granatepler og pistasjnøtter. Og Cereal-pancakes, i flere farger. Dette er episoden for deg som har lyst på en deilig start på dagen, enten det er travel mandag eller en lang lørdagsmorgen. Og vi skal svare på det som mange lurer på: må vi spise frokost?

 • Episode 4 - Middagspanikken

  12/10/2020 Duration: 35min

  Kokos og currypanne med delikat torsk, chili og lime. Shawarma med revet lammelår, som er krydret med spisskummen, nellik og allehånde. Og en italiensk pasta carbonara, der du kan tilføre det lille ekstra ved å lage pastaen selv. Nei, jeg frister ikke med lørdagsmiddag, dette er gode, sunne og ganske raske retter du kan lage i en travel hverdag. Dette er episoden for deg som sliter med middagspanikken.

 • Episode 3 - Hvordan Steke Den Perfekte Biffen?

  12/10/2020 Duration: 22min

  Er en perfekt stekt biff med hjemmelaget bearnaisesaus noe for deg? Eller foretrekker du kanskje heller litt marinert entrecôte med ingefær, hvitløk, ris og spicy chilisaus servert i sprø hjertesalat? Og hvis du lurer på hvordan du steker biffen helt perfekt, får du svar på det i denne podkasten.

 • Episode 2 - Roten Til Alt Godt

  12/10/2020 Duration: 41min

  Trenger du inspirasjon for å lage noe nytt og digg med grønnsaker? Da hører du på de rette folka. Vi kan friste med crispy blomkålnuggets, eller cauliflowerwings som de kaller det i Amerika, med barbecuesaus. Og sjokoladekake med supergrønnsaken rødbet. Og en nøttesmakende karamellisert jordskokk med honning. Og hvis du ikke allerede kan trikset med å konfitere grønnsaker, vil du lære det i løpet av denne podkasten. Du får også fire smarte tips for hvordan du kan få i deg mer grønt, uten særlig innsats.

page 1 from 3