Synopsis

TV4 Sports Maud Bernhagen möter svenska idrottsprofiler i intervjuer om karriären och människan bakom framgångarna.

Episodes

 • 23 - Leif Boork

  23 - Leif Boork

  28/03/2015 Duration: 57min

  Han är hockeytränaren som alltid kopplas ihop med huggormar och överlevnadsmarscher. Leif Boorks träningsmetoder är omtalade och han tvekar inte att testa nya vägar. På åttiotalet samarbetade han med den så kallade Sexsektens ledare Hans Scheike. Nu är han förbundskapten för Damkronorna och frågar sig varför alla är så överraskade över det karriärvalet. ”Svensk hockey står sist i kön när det gäller jämställdhet”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 22 - Michel Tornéus

  22 - Michel Tornéus

  14/03/2015 Duration: 56min

  Michel Torneus vann EM-guld i längdhopp, men har redan lagt guldmedaljen i byrålådan och försöker glömma den. Han siktar ännu högre. Michel berättar om sin egen väg till framgång, om hur han som liten spelade fotboll ”gård mot gård” mot bland andra Erkan Zengin hemma i Fittja. Om lyckan när han fick sina första spikskor och varför han älskar sin förort. ”Jag har fått försvara Fittja hela livet”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 21 -Anette Norberg

  21 -Anette Norberg

  07/03/2015 Duration: 52min

  Anette Norberg är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare med två OS-guld, tre VM-guld och sju EM-guld. Curling är sporten som publikmässigt lever upp vart fjärde år. I veckans avsnitt berättar Anette om både idrottskarriären och den civila karriären. Och kampen mot bröstcancern. En kamp som har förändrat hennes liv. "Det fanns bara en sak och det var att överleva"  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 20 - Frida Wallberg

  20 - Frida Wallberg

  21/02/2015 Duration: 52min

  Frida Wallberg var på väg mot det riktigt stora genombrottet som boxare när hon fick en hjärnblödning under en titelmatch sommaren 2013. I veckans avsnitt berättar hon om vägen till toppen, men också om den ödesdigra matchen som var nära att kosta henne livet. Om kampen för att lära sig prata och gå igen och tankarna kring sporten som varit en så stor del av hennes liv. ”Jag ser väldigt frisk ut. Men jag är väldigt sjuk.”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 19 - Staffan Olsson

  19 - Staffan Olsson

  14/02/2015 Duration: 01h08min

  Staffan Olsson är en av Sveriges bästa handbollsspelare genom tiderna. Nuförtiden är han förbundskapten med utgående kontrakt. Det var nära att hela familjen blev kvar i Tyskland efter 13 proffsår i landet. Istället vände han hemåt och inledde så småningom en egen tränarkarriär. Han berättar om vägen till toppen, hjärtoperationerna och åren med yogalektioner tillsammans med hemmafruar och pensionärer i en skolsal i utkanten av Kiel. ”Jag gillar folk som gör istället för att snacka”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 18 - Tina Thörner

  18 - Tina Thörner

  07/02/2015 Duration: 01h07min

  TV4 Sports Maud Bernhagen möter svenska idrottsprofiler i intervjuer om karriären – och människan bakom framgångarna.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 17 - Marcus Ericsson

  17 - Marcus Ericsson

  31/01/2015 Duration: 51min

  Marcus Ericssons resa mot toppen började av en slump på en gokartuthyrning i Kumla när han var åtta år. Han blev stammis på uthyrningen, fick sen sina föräldrar att köpa en egen gokart till honom, bytte senare till bil och körde Formel BMW i England som 16-åring. Som 18-åring flyttade han till Japan och har sen jobbat sig upp och är nu en i den exklusiva skaran som tävlar i Formel 1-VM. ”Jag valde bort TV-pucken för en gokarttävling”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 16- Pelle Fosshaug

  16- Pelle Fosshaug

  24/01/2015 Duration: 01h32s

  Pelle Fosshaug har vunnit fem VM-guld och sex SM-guld i bandy. Framgångarna och händelserna runtomkring har gjort honom större än sin sport, trots att det var flera år sen han själv spelade på elitnivå. Hör honom berätta om uppväxten i Borlänge och Ljusdal, om ADHD, bekräftelsebehov och det Somaliska bandylandslaget. Och så hans egen förklaring till den där uppgjorda bandymatchen mellan Selånger och Vänersborg 1991. I februari fyller han 50 år. ”Jag är glad att jag fått vara med så länge”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 15-Alexander Gustafsson

  15-Alexander Gustafsson

  17/01/2015 Duration: 48min

  Den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson har vunnit tio av sina sjutton matcher på knockout. Han berättar o sin uppväxt, sin gudstro, sin titeljakt och om vägen till toppen.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 14 - Magdalena Forsberg

  14 - Magdalena Forsberg

  10/01/2015 Duration: 47min

  Magdalena Forsbergs framgångar i skidskytte fick svenskarna att upptäcka sporten på allvar under 90-talet. Hon har bland annat tagit sex VM-guld och 42 världscupsegrar. Hon var en av Sveriges mest älskade idrottare under karriären och vann Jerringpriset fyra år i rad. Men själv vägrade hon att följa med i nyhetsflödet kring sin egen person. Läste aldrig artiklarna om den glada, bekymmersfria medaljmaskinen. ”Till slut kan man ju tro att man är så som man beskrivs i tidningarna.”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 13 - Sarah Sjöström

  13 - Sarah Sjöström

  03/01/2015 Duration: 53min

  Sarah Sjöström är världsstjärnan som blev simmare mest av en slump. När hon var yngre avskydde hon att träna och drog på sig sina simkompisars avundsjuka när hon ändå var helt överlägsen. 2014 tog hon bland annat tre VM-guld och tre EM-guld.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 12 - Annie Seel

  12 - Annie Seel

  27/12/2014 Duration: 01h04min

  Annie Seel har genomfört fem Dakkarrallyn på motorcykel. I år kör hon i bilklassen och blir den enda kvinna i världen som har tävlat på både två och fyra hjul i världens tuffaste ökenrally. Det är motgångarna livet som har format henne och som driver henne. Hon passade aldrig in i skolan eller bland tjejerna i stallet när hon växte upp. Nu tar hon revansch ”Jag är som bäst när det är som jävligast!”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 11 - Henrik Harlaut

  11 - Henrik Harlaut

  20/12/2014 Duration: 58min

  Veckans poddgäst är en av världens bästa freeskiingåkare. På skidgymnasiet var han så duktig att hans egen lärare gav honom rådet att hoppa av skolan och dra igång en egen karriär, och så blev det. Rastaflätorna och de stora kläderna är hans kännetecken och hans varumärke, som han vårdar. När Freeskiing kom med på OS-programmet blev han känd också hos en bredare publik. I skidkretsar är han sedan länge en megastjärna. ”Men jag ville egentligen bli hockeyproffs”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 10 - Ida Ingemarsdotter

  10 - Ida Ingemarsdotter

  13/12/2014 Duration: 50min

  Ida Ingemarsdotter har tagit ett OS-guld, ett OS-brons, ett VM-guld och fyra VM-silver och är en av trotjänarna i det svenska skidlandslaget. I veckans avsnitt berättar hon om den långa vägen till framgång och varför hon trivs i skuggan av Charlotte Kalla. Hon hyllar den förre förbundskaptenen Inge Bråten, men ligger lågt med det egna varumärket. ”Jag kan inte passa in i en form som inte är gjord för mig”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 09 - Fredrik Lindström

  09 - Fredrik Lindström

  06/12/2014 Duration: 46min

  Efter en generationsväxling är Fredrik Lindström ensam kvar med tunga meriter i det svenska skidskyttelandslaget. Hans säsongsinledning har visat att det finns fortsatt hopp för svenskt skidskytte. Han berättar om sin syn på vissa uppgifter i Björn Ferrys nya bok. Förekom det mobbning i landslaget? Han ställde sig på de äldres sida när de tvingade bort dåvarande förbundskaptenen Wolfgang Pichler och i den här intervjun berättar han varför. Ruts pappa ser i dagsläget inget slut på karriären.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 08 - Marcus Hellner

  08 - Marcus Hellner

  29/11/2014 Duration: 53min

  Marcus Hellner berättar om sin väg från ungdomsåkare i Lerdala till OS-guldmedaljör och tongivande i det svenska skidlandslaget. Om förbundskaptenen Inge Bråten som trodde på honom efter skidgymnasiet. Om hur livet som landslagsstjärna förändrades när han blev pappa och om pokerduellerna med Petter Northug. Han har jobbat bort blygheten och tar nu sikte på ännu en VM-säsong. ”Men jag är inte speciellt idrottsintresserad”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 07 - Kim Martin

  07 - Kim Martin

  22/11/2014 Duration: 53min

  Hon tog plats i landslaget när hon var 14 år. Som 15 åring tog hon OS-brons – och nu som 28-åring har hon varit landslagsmålvakt i halva sitt liv. Nuvarande förbundskaptenen Leif Boork stoppade henne en gång från att spela med killar i Hammarby och då tvingades hon byta klubb. Under flera år led Kim Martin av anorexia, men nu är hon frisk och hjälper andra i samma situation. Siktet är inställt på ett femte OS ”Jag saknar det där guldet”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 06 - Johan Olsson

  06 - Johan Olsson

  15/11/2014 Duration: 01h04min

  Johan Olsson berättar om uppväxten i Västerås – den tidiga fotbollskarriären och den långa och krokiga vägen mot VM och OS-guld. Karriären kunde dock ha slutat redan innan den tagit fart. Johan var nära att lägga av efter bara några år i landslaget, hans rädsla för att misslyckas bromsade honom. Idag tar han sikte mot sin sista VM-säsong och hyllar familj – som gjort honom till en bättre skidåkare. ”Ett femmilslopp är en kamp för att inte ge upp”.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 05 - Maria Pietilä Holmner

  05 - Maria Pietilä Holmner

  08/11/2014 Duration: 49min

  Maria Pietilä Holmner berättar om livet bakom kulisserna i det alpina damlandslaget. Hon hoppade av gymnasiet för att satsa på skidåkningen och utsågs till Anja Pärsons arvtagare. En korsbandsskada tvingade henne till rehabilitering för tre år sen – men nu är hon tillbaka med siktet instället på minst ett OS till. Maria var ett av Sveriges största medaljhopp inför OS i Sotji förra vintern. Bara några veckor före spelen fick hennes pappa en stroke. ”Jag har varit hård mot mig själv”  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 04 - Pär Mårts

  04 - Pär Mårts

  01/11/2014 Duration: 01h05min

  Han jobbar hårt för att lära sig släppa kontrollen. Pär Mårts yrkeskarriär har format både honom och resten av familjen men han håller inte med om bilden av en distanserad hockeycoach som inte visar känslor. Ett samtal om ledarskap, dopning, adoption och mental träning. "Hjärnan är kroppens viktigaste muskel"  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

page 1 from 2

Informações: