Synopsis

In X and O's praat NBA-specialist Dennis Xhaët met professionele en soms verrassende gasten over zijn favoriete onderwerp: de NBA. Een podcast vol inzicht, kennis, passie, gedurfde uitspraken en het laatste nieuws uit de mooiste sportcompetitie die er is. Xhaët and Others, een must om te volgen voor de Nederlandstalige NBA-fanaat!

Episodes

 • Aflevering 77: Classic games part 2 - Gasten: Jean Salumu Domien Loubry

  Aflevering 77: Classic games part 2 - Gasten: Jean Salumu & Domien Loubry

  24/06/2020 Duration: 53min

  In de tweede Euromillions Classic Game blikt Dennis met Jean Salumu (ex-Oostende) en Domien Loubry (ex-Brussels) terug op wedstrijd 2 van de Finals van 2017. Het wonderjaar van Brussels, maar wel opnieuw een kampioenenjaar voor Oostende. Al had het er helemaal anders uit kunnen zien als Game 2 anders was gelopen.

 • Aflevering 76: Classic games part 1 - Gasten: Serge Crevecoeur Aleksandar Lichodzijewski

  Aflevering 76: Classic games part 1 - Gasten: Serge Crevecoeur & Aleksandar Lichodzijewski

  12/06/2020 Duration: 57min

  X & O's is samen met de Pro League Basketball aan iets nieuws begonnen. De League gaat een paar topwedstrijden van de laatste jaren uit de oude doos halen en online zetten en wij gaan er hier dan over praten met een paar hoofdrolspelers uit die wedstrijd en serie. Voor de eerste match gaan we terug naar 2017 en naar de halve finale tussen de Antwerp Giants en Brussels. De cruciale derde wedstrijd in de Lotto Arena en de stunt van de Brusselaars, op weg naar hun eerste finale ooit. Dennis praat erover met de coach van toen, Serge Crevecoeur, en met een speler: Aleksandar Lichodzijewski.

 • Aflevering 75: Racisme de terugkeer van de NBA - Gast: Jean-Marc Mwema

  Aflevering 75: Racisme & de terugkeer van de NBA - Gast: Jean-Marc Mwema

  06/06/2020 Duration: 51min

  De NBA komt terug! Vanaf 31 juli krijgen we het allerbeste basketbal dat er bestaat weer te zien. Maar de spelers in de NBA zijn nu vooral met andere dingen bezig. De dood van George Floyd heeft ervoor gezorgd dat het debat over racisme weer bovenaan het programma staat. En zoals altijd laat de NBA zich daar duidelijk over horen. Belgian Lion Jean-Marc Mwema van BC Oostende praat met Dennis over alles wat er gebeurt en gebeurd is en over zijn eigen ervaringen. En natuurlijk ook over de terugkeer van de NBA.

 • Aflevering 74: Herstart van de NBA The Last Dance - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  Aflevering 74: Herstart van de NBA & The Last Dance - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  28/05/2020 Duration: 49min

  The Last Dance zit erop en dus is het nog harder wachten tot er weer gebasket wordt. In de NBA liggen er al heel wat opties op tafel en die bespreekt Dennis met Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. En ze hebben het natuurlijk ook nog over de docu die voor zoveel nostalgie gezorgd heeft voor heel wat NBA-liefhebbers.

 • Aflevering 73: The Last Dance - Gast: Eric Goens

  Aflevering 73: The Last Dance - Gast: Eric Goens

  29/04/2020 Duration: 01h07min

  Wat krijg je als je twee generaties basketbalcommentatoren virtueel bij elkaar zet in tijden van lockdown? Dan praten ze over Michael Jordan natuurlijk, zeker nu de docureeks The Last Dance wordt uitgezonden. Dennis praat met Eric Goens over zijn ervaringen met de 90s Bulls & Michael Jordan en natuurlijk over de eerste vier afleveringen van de documentaire.

 • Aflevering 72: BeNeLeague de gevolgen van het Coronavirus - Gast: Wim Van de Keere

  Aflevering 72: BeNeLeague & de gevolgen van het Coronavirus - Gast: Wim Van de Keere

  26/03/2020 Duration: 01h02min

  Netjes opgesloten in zijn huis belde Dennis deze week met de General Manager van de Basketball Pro League, Wim Van de Keere. Ze praten natuurlijk over de maatregelen die zijn genomen door het Coronavirus en de gevolgen daarvan, zowel in België als in de NBA. Maar ook over het uitstellen van de Olympische Spelen én over de volgende stap richting BeNeLeague.

 • Aflevering 71: Bamberg, Belgian Lions de weg naar de NBA - Gast: Retin Obasohan

  Aflevering 71: Bamberg, Belgian Lions & de weg naar de NBA - Gast: Retin Obasohan

  06/03/2020 Duration: 34min

  Hij is intussen een vaste gast geworden op X & O's: Belgian Lion Retin Obasohan. Dennis praat met hem over zijn leven in Bamberg, de Lions en zijn pad naar de NBA. Als dat nog bestaat...

 • Aflevering 70: Een leuk All-Star Game, trip naar Denver wat we nog verwachten - Gast: Rik Samaey

  Aflevering 70: Een leuk All-Star Game, trip naar Denver & wat we nog verwachten - Gast: Rik Samaey

  20/02/2020 Duration: 54min

  De All-Star Break zit erop en de NBA kan zich dus klaarmaken voor de laatste grote brok van het reguliere seizoen. Waar mogen naar uitkijken? En heeft het nieuwe format het All-Star Game nu écht beter gemaakt? Dennis trok naar tienvoudig Speler van het Jaar Rik Samaey om het daar uitgebreid over te hebben.

 • Aflevering 69: Eigenzinnige All-Stars - Gast: Frederik De Backer

  Aflevering 69: Eigenzinnige All-Stars - Gast: Frederik De Backer

  01/02/2020 Duration: 01h02min

  Oude vriend van de podcast, auteur Frederik De Backer, is nog eens langsgekomen. Om over Kobe Bryant te praten en vooral om zijn eigenzinnige keuzes voor het All-Star Game toe te lichten. Wij verontschuldigen ons voor zijn selectie. P.S. Deze aflevering werd opgenomen voor de officiële All-Star selecties bekendgemaakt waren.

 • Aflevering 68: RIP Kobe Bryant - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  Aflevering 68: RIP Kobe Bryant - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  27/01/2020 Duration: 27min

  Een eerbetoon aan de overleden Kobe Bryant. De speler die Michael Jordan het dichtst benaderde en die zoveel meer was dan enkel een sportman. Los Angeles rouwt, de NBA rouwt, wij rouwen.

 • Aflevering 67: Born in the Ewing Age - Gasten: Johannes Genard, Leendert Derck Imade Annouri

  Aflevering 67: Born in the Ewing Age - Gasten: Johannes Genard, Leendert Derck & Imade Annouri

  29/12/2019 Duration: 01h15min

  Het leven van een Knicks-supporter is niet evident de laatste twintig jaar. Dat weten onze gasten maar al te goed. Johannes Genard (School is Cool), Leendert Derck (Sporza) en Imade Annouri (Vlaams Parlementslid) zijn Knicks For Life en komen uitgebreid over hun ploeg praten. Mét een fantastische muzikale primeur!

 • Aflevering 66: De veteraan van de Belgian Lions - Gast: Sam Van Rossom

  Aflevering 66: De veteraan van de Belgian Lions - Gast: Sam Van Rossom

  23/12/2019 Duration: 01h13min

  Sam Van Rossom is naast één van de sterkhouders de absolute veteraan van de Belgian Lions geworden. Vanuit Valencia praat hij met Dennis over de nationale ploeg, de Cats, de toestand & toekomst van het Belgisch basketbal en natuurlijk ook over de NBA. Maar dan vanuit zijn Europees oog. Dennis en Sam hebben dit donderdag opgenomen, voor Emma Meesseman naast de Sportvrouw van het Jaar-trofee greep.

 • Aflevering 65: NBA vs Euroleague, analytics het goede voorbeeld voor kids - Gast: Pascal Meurs

  Aflevering 65: NBA vs Euroleague, analytics & het goede voorbeeld voor kids - Gast: Pascal Meurs

  06/12/2019 Duration: 59min

  Pascal Meurs is al jarenlang aan zijn weg als basketbalcoach aan het timmeren en die heeft hem nu zelfs in Valencia gebracht. Hij is ook één van de enige Belgen die zich echt met analytics bezighoudt. Dennis praatte met hem over de vergelijking tussen de NBA en de EuroLeague, hoe nuttig analytics zijn en welke spelers het goede voorbeeld zijn voor de jonge spelers en speelsters.

 • Aflevering 64: Spelen onder Gjergja, Europees basket in de NBA, Melo en Luka! - Gast: Simon Buysse

  Aflevering 64: Spelen onder Gjergja, Europees basket in de NBA, Melo en Luka! - Gast: Simon Buysse

  27/11/2019 Duration: 52min

  Simon Buysse is één van de Belgische smaakmakers in de EuroMillions Basketball League, maar volgt meer dan wat er in eigen land gebeurt. Opgegroeid in een echte basketbalfamilie kon het niet anders dan dat ook hij verslaafd werd aan de NBA. Hij praat met Dennis over hoe het is om onder Dario Gjergja te spelen, over de 'Europese' ploegen van de NBA, over de comeback van Carmelo Anthony en over het fenomeen Luka Doncic.

 • Aflevering 63: Tony Parker, load management eerste conclusies - Gast: Francisco Elson

  Aflevering 63: Tony Parker, load management & eerste conclusies - Gast: Francisco Elson

  14/11/2019 Duration: 01h01min

  De enige Nederlandse NBA-kampioen ooit komt, zoals gevraagd, terug voor een tweede passage op X & O's. Francisco Elson praat over Tony Parker, load management en doet een rondje door de NBA, met wat eerste conclusies en de nodige discussies.

 • Aflevering 62: Het einde van de Warriors Dynasty - Gast: Tony Van Den Bosch

  Aflevering 62: Het einde van de Warriors Dynasty - Gast: Tony Van Den Bosch

  13/11/2019 Duration: 41min

  Is de Warriors Dynasty voorbij? Dit jaar alleszins wel. Van beste ploeg naar absolute shitshow, het kan snel gaan in de NBA. En dus moest daar toch nog één keer deftig over gepraat worden. Met wie anders dan dé Vlaamse Golden State superfan? Tony Van Den Bosch schoof aan bij Dennis om over 'zijn' team te praten en hoe het daar nu verder moet.

 • Aflevering 61: Overschat of onderschat? En vroege conclusies - Gast: Benzo (Lorenz Dries)

  Aflevering 61: Overschat of onderschat? En vroege conclusies - Gast: Benzo (Lorenz Dries)

  30/10/2019 Duration: 01h10min

  Het seizoen is officieel een week ver! En er is al veel gebeurd. Veel om over te praten dus en dat doet Dennis deze week met YouTube-fenomeen Lorenz Dries, AKA Benzo. Gigantische NBA-fan en blijkbaar ook een hot take machine.

 • Aflevering 60: NBA Awards teams to watch - Gast: Rik Samaey

  Aflevering 60: NBA Awards & teams to watch - Gast: Rik Samaey

  21/10/2019 Duration: 47min

  Nu begint het echt! Juist voor het NBA-seizoen weer kan losbarsten halen Dennis & Rik hun glazen bol boven en voorspellen ze wie welke Award zal winnen. Wordt Giannis opnieuw MVP? En is Zion een lock om Rookie of the Year te worden? Veel opties...

 • Aflevering 59: NBA Preview2019-20 Part 2 - Western Conference - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  Aflevering 59: NBA Preview2019-20 Part 2 - Western Conference - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  17/10/2019 Duration: 01h12min

  De NBA is terug! En X & O's dus ook. Met de jaarlijkse traditie: de dubbele NBA Season Preview. Dennis en Tomas blikken vooruit op 2019-'20 en overlopen elke ploeg. Vier minuten per team, East én West. Het oosten heeft u al gehad in deel 1. Part 2 is voor het westen!

 • Aflevering 58: NBA Preview 2019-20 Part 1 - Eastern Conference - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  Aflevering 58: NBA Preview 2019-20 Part 1 - Eastern Conference - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  16/10/2019 Duration: 01h08min

  De NBA is terug! En X & O's dus ook. Met de jaarlijkse traditie: de dubbele NBA Season Preview. Dennis en Tomas blikken vooruit op 2019-'20 en overlopen elke ploeg. Vier minuten per team, East én West. First up: Eastern Conference!

page 1 from 4

Informações: