Dnb Markets Podcast

Informações:

Synopsis

In each episode of Northern Highlights our analysts and industry experts share their thoughts on trends and developments affecting the Nordic financial markets and industries.

Episodes

 • Dotcom, Lenin og feilslått shipping-short

  14/07/2021 Duration: 14min

  Vanligvis diskuterer vi markedet og ulike investeringscase her i Utbytte-podkasten. Det skal vi fortsette med, men nå i sommerferien gjør vi en aldri så liten vri. Gjennom juli og første halvdel av august skal dere få høre fra flere DNB-eksperter som vil dele en personlig aksjehistorie med oss. Du vil få høre om både investeringstabber og suksessfulle trades. Og forhåpentligvis vil du som lytter ikke bare sitte igjen med en god historie, men også noen relevante poenger som kan komme til nytte når du gjør dine egne investeringer. I denne episoden møter du Paul Harper, aksjestrateg i DNB Markets og fast gjest i Utbytte-podkasten. Paul har to aksjehistorier han deler fra slutten av 90- og tidlig 2000-tallet. Den gang var han telekomanalytiker, først i Morgan Stanley og deretter Bear Stearns i London. Det er en del fellestrekk med den tiden og nå: Høy prising, mange nye børsnoteringer og snakk om «this time its different». Paul forteller om både telekom, shipping og trekker frem et Lenin-sitat. Pro

 • Tomra-aksjen og verdens dyreste VHS-videospiller

  07/07/2021 Duration: 12min

  Vanligvis diskuterer vi markedet og ulike investeringscase her i Utbytte-podkasten. Det skal vi fortsette med, men nå i sommerferien gjør vi en aldri så liten tvist. Gjennom juli og første halvdel av august skal dere få høre fra flere DNB-eksperter som vil dele en personlig aksjehistorie med oss.Du vil få høre om både investeringstabber og suksessfulle trades. Og forhåpentligvis vil du som lytter ikke bare sitte igjen med en god historie, men også noen relevante poenger som kan komme til nytte når du gjør dine egne investeringer. Først ut er Audun W. Iversen, som er forvalter av fondet DNB Disruptive og det nystartede miljøfondet Future Waves. Audun har ikke bare en, men tre små aksjehistorier han deler. Den første handler om Tomra-aksjen og en VHS-videospiller – for dem som husker hva det er. Den andre er fra 9/11, mens den tredje handler om å ikke helt vite hva du kjøper. Produsent: Iver Neset, DNB Markets  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Smartoptics med CEO Magnus Grenfeldt

  05/07/2021 Duration: 27min

  Smartoptics leverer fiberoptisk teknologi som skal tilby kostnadsgunstig og effektiv kommunikasjon mellom kundenes ulike datasentre samt fra kundene og ut til deres databrukere. Selskapet ble notert på Euronext Growth i juni og DNB Markets bistod selskapet i prosessen. I denne episoden møter du selskapets CEO, Magnus Grenfeldt, som blant annet forklarer hvorfor han mener Smartoptics skal lykkes med å vokse raskere enn markedet. Og hvorfor de kan vokse betydelig mer uten at de store aktørene blir irritert.NB! Oppdateringen er på engelskProdusent: Kim-André Farago  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Aksjestrategi og Q&A

  03/07/2021 Duration: 40min

  I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg Paul Harper i studio for en strategioppdatering før sommerferien. I tillegg bruker de mye av tiden til å svare på spørsmål fra investorer. Norwegian, sjømat, finans, Telenor og MPC Container er blant sektorene og aksjene de diskuterer.NB! Sendingen er et opptak av et direktesendt webinar for DNB-kunder fra torsdag 1. juli 2021.Produsent: Iver Neset, DNB Markets  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Norwegian-optimisme og Kahoot-salg

  25/06/2021 Duration: 23min

  Aksjemarkedet virker å ha inntatt en form for sommermodus i påvente av rapporteringssesongen for andre kvartal, men noen sprell er det som vanlig. Kahoot og Norwegian er blant de sprelske aksjene som Paul Harper og Marius Brun Haugen diskuterer i denne episoden. De er også innom den kommende rapporteringssesongen og markedets syn på inflasjonsrisikoen. Produsent: Kim A. Farago, DNB Markets  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Investeringsmuligheter i fornybar energi

  23/06/2021 Duration: 47min

  I denne episoden møter du Christian B. Rom, forvalter av fondet DNB Miljøinvest, i samtale med analytiker Ole-Andreas Krohn fra DNB Markets. Sammen diskuterer de investeringsmuligheter innen fornybar energi og tar for seg konkrete aksjecase.Et viktig bakteppe er den stadig økende energietterspørselen i verden, samtidig som vi er nødt til å omstille energiproduksjonen mot fornybar energi som sol og vind. I kjølvannet av dette følger både muligheter og utfordringer for investorer. NB! Episoden er et opptak av et direktesendt webinar for DNB-kunder fra 22. juni 2021. Produsent: Kim A. Farago og Iver Neset, DNB Markets  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kan renteoppgang og bærekraft gå hånd i hånd?

  18/06/2021 Duration: 18min

  Rentehevingene rykker nærmere både her hjemme og i USA. Samtidig fortsetter store børsnoterte selskaper å vri strategien i retning av bærekraft. I hvilken grad vil investorene være villig til å akseptere risikoen knyttet til bærekraftsinvesteringer dersom det bare blir mer og mer tydelig at rentene skal opp? Dette og mye mer diskuterer Paul Harper med Marius Brun Haugen i denne episoden.Produsent: Iver Neset, DNB Markets  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Skrekkscenarioer for Oljefondet med Kjersti Haugland

  16/06/2021 Duration: 25min

  Det er ikke vanskelig å se for seg scenarioer der fallende oljeinntekter og stigende oljepengebruk tømmer Oljefondet innen midten av 2050-tallet.. Slik begynte sjeføkonom i DNB Markets, Kjersti Haugland, en oppdatering hun sendte ut nylig. I denne episoden tar Kjersti oss gjennom det viktigste fra de tre scenariene hun har skissert opp og forklarer hvorfor det er så viktig at vi er ekstra bevisste på pengebruken og forvaltningen av fondet i 10-årene som kommer. Produsent: Kim A. Farago, DNB Markets  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Blå økonomi og investeringsmuligheter i havnæringene

  09/06/2021 Duration: 39min

  I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg Isabelle J. Thompsen, forvalter av det nylanserte fondet DNB Future Waves, i studio. Sammen diskuterer de viktigheten av den blå økonomien, investeringsmuligheter i havnæringene og svarer på innsendte spørsmål. Blant temaene de er innom er hvorfor den blå økonomien er så viktig, ekskludering av selskaper sett opp mot en mer aktiv investeringstilnærming der man forsøker å påvirke selskapene i riktig (bærekrafts)retning, og investeringsmuligheter i sektorer som laks, shipping, vann og havvind. NB! Episoden er et opptak fra et direktesendt webinar for DNB-kunder fra 8. juni 2021. Produsent: Kim A. Farago, DNB Markets  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Popkornaksje, strategirapport og handelsdata

  05/06/2021 Duration: 30min

  Det norske aksjemarkedet durte opp nesten tre prosent i mai og starten på juni har vært bra. Er det mer oppsidepotensiale for «gjenåpningsaksjer» som reiseliv og (til en viss grad) sjømat? Og hva med «popkornaksjen» AMC som privatinvestorene kaster seg over? Dette er blant temaene Marius Brun Haugen og Paul Harper fra DNB Markets diskuterer i denne episoden. I tillegg er Paul ute med en fersk strategioppdatering, mens Marius er ute med en ny handelsdatarapport som de deler noen av høydepunktene fra.Produsent: Kim A. Farago  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ultimovacs med CEO Carlos de Sousa

  31/05/2021 Duration: 16min

  Biotekselskapet Ultimovacs offentliggjorde nylig hovedkonklusjonene fra sin fase 1 studie knyttet til behandling av ondartet føflekkreft. Analysteamet til DNB Markets mener resultatene var gode og på grunnlag av det de mener er økt sannsynlighet for at selskapet nå utvikler produktet frem til godkjenning, justerte de etter oppdateringen kursmålet opp fra NOK 87 til NOK 125 pr aksje og beholdt kjøpsanbefalingen.  Før den fulle studien skal presenteres på ASCO-konferansen den 4. juni har Marius Brun Haugen fra DNB Markets invitert sjefen i Ultimovacs, Carlos de Sousa, til å fortelle hvordan han vurderer dataene og veien videre. NB! Dette opptaket var opprinnelig en videopresentasjon som er tilgjengelig i aksjehandelsløsningen i nettbanken til DNB. Produsent: Iver Neset, DNB Markets og Edvard A. Karijord, DNB  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Investeringsmuligheter i Nordisk Small Cap

  26/05/2021 Duration: 35min

  Hva gjør aksjeinvesteringer i Norden interessant og hvorfor er nordisk SMB så attraktivt? Hva er status nå og hvordan er utsiktene fremover med tanke på et skifte i markedet fra vekst mot verdi? Dette og mer diskuterer Marius Brun Haugen med Hans-Marius Ludvigsen, forvalter av fondet DNB Nordic Small Cap i denne episoden. De er også innom konkrete case som Storytel og Embracer.  NB! Episoden er et opptak av et direktesendt webinar for DNB-kunder fra tirsdag 25. mai 2021.  Produsent: Kim A. Farago og Iver Neset  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Mismatch mellom rente- og aksjeinvestorene

  22/05/2021 Duration: 25min

  Inflasjonsbekymringene har murret i finansmarkedene en god stund, men nå har investorene virkelig begynt å føle hvordan det er når prisveksten kommer inn høyere enn ventet. Kan inflasjonen være i ferd med å løpe løpsk? Og hvorfor er aksjeinvestorene tilsynelatende mer bekymret enn renteinvestorene? Dette diskuterer Marius med aksjestrateg Paul Harper og makroøkonom Knut Magnussen i denne episoden. Som vanlig tar de også pulsen på aksjemarkedet og er innom selskaper som Kahoot, Nordic Semiconductor og Golden Ocean. Episoden ble spilt inn fredag 21. mai klokken 11:00. Produsent: Kim A. Farago  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Investeringsmuligheter norske SMB-aksjer

  12/05/2021 Duration: 38min

  I denne episoden har Marius Brun Haugen besøk av Dag Hammer, som forvalter fondet DNB SMB, i studio. Dag gir en oppdatering på hvordan han vurderer utsiktene for investeringer i små og mellomstore selskaper på børsen. De er blant annet innom temaer som shipping, supersyklus for råvarer, sjømat og fly. Hva tror Dag blir vinneraksjene i 2021? Episoden er et opptak av et direktesendt kundewebinar fra tirsdag 11. mai 2021.  Produsent: Kim A. Farago  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kjølig maistart for vekstaksjer

  08/05/2021 Duration: 25min

  Akkurat som mai måned har startet på den kjølige siden værmessig, har mai måned startet på den kjølige siden, spesielt for flere av de grønne vekstaksjene i markedet. I denne episoden ser Paul Harper og Marius Brun Haugen nærmere på både hva investorene har gjort i markedet, og hvordan analyseteamet til DNB Markets vurderer veien videre for aksjer.  Blant aksjene som diskuteres i episoden er Nel, Kahoot, Telenor, Schibsted og sjømat. I tillegg har Marius en viktig melding til alle investorer med tegningsretter i flyselskapet Norwegian. Produsent: Kim A. Farago  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • «Arbeideraksjene»

  01/05/2021 Duration: 29min

  Etter en heftig rapporteringsuke på børsen står vi nå ved inngangen til mai måned i aksjemarkedet. Som vanlig starter mai med arbeiderenes dag. I den anledning ser Paul Harper og Marius Brun Haugen nærmere på noen av aksjene som har rapportert og vi mener har potensiale til å fortsatt gjøre et solid stykke arbeid for porteføljen med anbefalte aksjer i tiden fremover.  Produsent: Kim A. Farago, DNB Markets  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Teknologisektoren etter Covid-19

  28/04/2021 Duration: 41min

  I dagens episode har Marius Brun Haugen (DNB Markets) med seg Anders Tandberg-Johansen, forvalter av fondet DNB Teknologi, for å diskutere investeringsmuligheter i teknologisektoren etter Covid-19. Kommer det et tilbakeslag for sektoren? Vil vi se de samme selskapene dominere? Eller vil det være helt andre selskap som blir vinnere i tiden fremover?I tillegg er de innom aktuelle temaer og case som Tesla, FAANG, Nordic Semiconductor geopolitikk og selskapsskatt. Og Anders er klar på hva han mener om at Spotify-sjefen vil kjøpe fotballklubben Arsenal. NB! Episoden er et opptak av et direktesendt webinar for DNB-kunder fra 27. april 2021. Produsent: Kim A. Farago, DNB Markets  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Superaksjer trumfer superliga

  24/04/2021 Duration: 25min

  Mens nyheten om fotballens Superliga har preget nyhetsbildet denne uken fortsetter Paul Harper og Marius Brun Haugen fra DNB Markets å lete etter superaksjer. I dagens episode snakker de blant annet om Nordic Semiconductor, Gjensidige, rapporteringssesongen og fallende kniver i aksjemarkedet.Produsent: Kim A. Farago, DNB Markets  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Storytel, bankaction og laksetrøbbel

  17/04/2021 Duration: 36min

  Har du vurdert å investere i lydbok? Analyseteamet til DNB Markets mener det er en mulighet som er verdt å se nærmere på. I denne episoden får du servert historien om Storytel, av analytiker Joachim Gunell. I tillegg tar vi som vanlig for oss flere av ukens viktigste begivenheter i aksjemarkedet med aksjestrateg Paul Harper - både shipping, laksetrøbbel, kryptobørs og bankoppkjøp står på menyen i dagens episode.Programleder: Marius Brun Haugen, DNB MarketsTeknisk: Kim A. Farago, DNB Markets   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Medvindsaksjer, retailtrading og strategioppdatering

  10/04/2021 Duration: 35min

  Samlet sett har det vært en relativt udramatisk start på april i det norske aksjemarkedet, men som vanlig er det action i flere enkeltaksjer. I denne episoden snakker Paul Harper og Marius Brun Haugen om medvinden for aksjer som Cadeler, Telenor og MPC Containerships. De er også innom Rana Gruber, Norsk Hydro og Kahoot! I tillegg har Marius sett nærmere på trender i handelen til retailinvestorene, mens Paul er ute med en ny strategirapport.Episoden ble spilt inn fredag 9. april klokken 15:30.Produsent: Kim A. Farago, DNB Markets   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

page 1 from 11