Ecommerce Funnels

Informações:

Synopsis

Welcome to the Zulkifli podcast, where amazing things happen.

Episodes

 • EP 6 : Kenapa Iklan Kita Tak Menjana Jualan?

  18/06/2021 Duration: 08min

  Dalam video ni saya kongsikan 5 Halangan/Rejection yang menyebabkan orang tak bertindak membeli. Saya juga kongsikan macam mana nak mematahkan halangan-halangan tersebut.

 • EP 5 Semua Orang Adalah Satu Bentuk Investment

  28/05/2021 Duration: 01min

  Rahsia nak berjaya? Beri ROI yang berganda-ganda kepada "investor" kita.

 • EP 4 : Kalau Saya Boleh Buat Anda Juga Boleh Buat - Transisi Dari Makan Gaji Ke Buat Bisnes

  05/07/2020 Duration: 14min

  Dalam episod kali ini saya kongsikan kisah transisi saya dari makan gaji ke buat bisnes sendiri. Apa mentaliti yang kita perlu ada ketika kita makan gaji. Macam mana nak lihat situasi kesusahan kita pada perspektif yang baru. Macam mana cara saya belajar dan persiapkan diri untuk buat bisnes selepas fasa makan gaji. Cerita ini mungkin agak personal. Saya kongsikan untuk jadi inspirasi dan pedoman semua. Semoga ada diantara pendengar podcast saya yang boleh belajar sesuatu dari perkongsian saya ini.

 • EP 3 : Tips Menjadi Digital Marketer Hebat, Potensi Masa Depan Serta Cabarannya

  20/06/2020 Duration: 14min

  Betul ke digital marketer boleh dapat gaji hingga 5 angka? Macam mana nak jadi digital marketer? Apa cara terbaik nak jadi digital marketer tanpa perlu bayar harga mahal untuk belajar? Saya kongsikan pengalaman dan menjawab banyak persoalan berkenaan digital marketer dalam episod kali ini.

 • EP 2 : 2 Pilihan & Idea Bisnes Yang Realistik Untuk Anda Bermula

  13/06/2020 Duration: 22min

  Dalam EP2 ini saya kongsikan 2 pilihan & idea bisnes yang paling realistik untuk kita bermula. Ada yang boleh kita bermula tanpa modal dan ada yang menggunakan modal yang minimum dengan strategi yang mengambil kira kebarangkalian untuk gagal dan berjaya. Kedua-dua idea ini saya dah lalui sendiri dan pada saya, jika saya boleh buat anda juga boleh buat. Di awal episod ini saya kongsikan rahsia ke arah perubahan mindset yang anda perlu lalui sebelum anda betul-betul bersedia untuk bertindak terhadap apa-apa idea yang anda ada.

 • EP 1 : CERITA BOMSTART - Bina Syarikat Digital Marketing Agency

  02/06/2020 Duration: 11min

  Dalam episod ini saya ceritakan bagaimana perjalanan saya untuk membina sebuah syarikat Digital Marketing Agency di Malaysia. Saya kongsikan sedikit pengalaman dan tips yang saya belajar sepanjang saya membina Bomstart Media dari hanya berdua sehingga sekarang mempunyai lebih dari 20 team fulltime dan parttime.